2010. február 9., kedd

gombaaa!








gombakrémleves lesz ez most.


nem vmi nagy cucc, de most meglepően finom lett, magam se értem igazán, mitől, nem raktam bele szarvasgombaolajat vagy erdőkivonatot, hát vannak ilyen rejtélyes dolgok* :)


- kb 30-40 dkg gomba, 2 közepes krumpli, pár szál újhagyma, 1-2 gerezd fokhagyma: minden felkockázva, felaprítva, szétnyomva


- olivaolajon mindent megfuttatni, pár perc múlva zöldséglevessel/húslevessel/erőleveskockával felengedni, só, elég sok bors (a gombához nálam majdnem mindig...)


- ha minden puha (ez ugye a krumplit jelenti, annak kell igazából csak idő), botmixert neki, 1 dl tejszín, kakukkfű, rozmaring

- sajtos - újhagymás pirítós volt hozzá

és igen, tényleg ilyen sárszíne lesz, pusztán önmagától... így próbáltam a képen inkább igazságtalanul inkább a pirítóst előtérbe helyezni és sejtelmes árnyékba burkolni a levest magát :)

megjegyzés:

a krémlevesekbe majdnem mindig teszek krumplit, h. ne kelljen pluszban keményítőzni, ill. eleve érdemes figyelni, h. ne engedje fel az ember túl sok folyadékkal, sztem úgy jó, ha alapvetően a zöldségmennyiség adja meg a sűrűségét.


*ennek oka egyaránt lehetett a Plútó és a Vénusz szerencsés együttállása, a gombatündérek jókedve vagy csak az, h. vmi vidám jutott épp eszembe, mikor a kakukkfüvet beleszórtam... mondom, rejtély és kész :)

1 megjegyzés:

  1. olyan mintha kis kalapja lenne levesne:):):)Nekem tetszik!!!:):):)

    VálaszTörlés