gombakrémleves lesz ez most.
nem vmi nagy cucc, de most meglepően finom lett, magam se értem igazán, mitől, nem raktam bele szarvasgombaolajat vagy erdőkivonatot, hát vannak ilyen rejtélyes dolgok* :)
- kb 30-40 dkg gomba, 2 közepes krumpli, pár szál újhagyma, 1-2 gerezd fokhagyma: minden felkockázva, felaprítva, szétnyomva
- olivaolajon mindent megfuttatni, pár perc múlva zöldséglevessel/húslevessel/erőleveskockával felengedni, só, elég sok bors (a gombához nálam majdnem mindig...)
- ha minden puha (ez ugye a krumplit jelenti, annak kell igazából csak idő), botmixert neki, 1 dl tejszín, kakukkfű, rozmaring
- sajtos - újhagymás pirítós volt hozzá
és igen, tényleg ilyen sárszíne lesz, pusztán önmagától... így próbáltam a képen inkább igazságtalanul inkább a pirítóst előtérbe helyezni és sejtelmes árnyékba burkolni a levest magát :)
megjegyzés:
a krémlevesekbe majdnem mindig teszek krumplit, h. ne kelljen pluszban keményítőzni, ill. eleve érdemes figyelni, h. ne engedje fel az ember túl sok folyadékkal, sztem úgy jó, ha alapvetően a zöldségmennyiség adja meg a sűrűségét.
*ennek oka egyaránt lehetett a Plútó és a Vénusz szerencsés együttállása, a gombatündérek jókedve vagy csak az, h. vmi vidám jutott épp eszembe, mikor a kakukkfüvet beleszórtam... mondom, rejtély és kész :)
olyan mintha kis kalapja lenne levesne:):):)Nekem tetszik!!!:):):)
VálaszTörlés