2012. július 22., vasárnap

édes-sós-fűszeres magok



tipikusan olyan homlokra ütős dolog, h. "hogyhogy eddig nem próbáltam még ki?"
hát most akkor de. azt hiszem, jönnek még más variációk is :)

magok:

20 dkg hámozott egész mandula
10 dkg dió
10 dkg kesudió

(az arányok persze változhatnak, lehet benne bármilyen nagyobb mag, pekándió, paradió, mogyoró, makadámia stb is)

fűszerkeverék:

40 g barnacukor
1 tk só
1 tk fahéj
1 csipet őrölt szegfűszeg
1/2 tk currypor
1/4 tk őrölt római kömény
1/2 tk őrölt feketebors

+ 1 ek mogyoróolaj


- 180 fokra előmelegítjük a sütőt, a magokat tepsibe öntjük és 10 percig pirítjuk, amíg ropogósak lesznek - kis színt kapnak
- kivesszük, hűlni hagyjuk
- a cukrot, a sót és a fűszereket összekeverjük
- egy serpenyőt előmelegítünk, beleszórjuk a magokat, egyenletesen rászórjuk a fűszerkeveréket
- közepes lángon 5 percig pirítjuk, amíg a magvak aranybarnák lesznek és a cukor megolvad
- a serpenyőt időnként megrázogatjuk, az összeragadt magokat falapáttal szétválasztjuk
- mogyoróolajjal enyhén kikent tepsiben hagyjuk kihűlni

 forrás: Das große Kochbuch - Snacks & Fingerfood, Murdoch Books
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése