2012. április 12., csütörtök

strandoló medvék!eredetileg Flóra szülinapjára készült. most még/már nincs kifejezetten strandidő, bár nem hiszem, h. a gumimacikat ez nagyon érdekli :)
inkább egy ötlet, mint recept. maga a torta semmi extra. egyszerű 4 tojásos piskóta kapcsos tortaformában megsütve, eperdarabos - eperpürés - tejszínhabos krémmel megtöltve.
a díszítéshez az ötletet vmi régesrégi Praktika újságban láttam, persze nem minden díszítőelemet kaptam hozzá pontosan úgy, ahogy ott designolták, így ilyen lett.
a gumimatracok és az úszógumik pillecukorból vannak, a pálmafák törzse csokiba mártott ostyarúdból, az ágak pedig zöld savanyú gumikígyókból, a homok darált háztartási kekszből. a tortazselét kék ételfestékkel megszíneztem, és mikor a piskótára öntöttem, kb egyharmadát letakartam egy kerek tállal, h. oda ne folyjon be a zselé, így képződött a kis félsziget, ahol napoznak a medvék. mielőtt teljesen megdermedt volna, kicsit megfodroztam a tetejét, h. hullámozzon a zselévíz.
kb ennyi, de nekem tetszik, és jó volt vele elmókolgatni :)

szánsájnregi


szegénynek rossz véget ért a bíccselés, kicsit túllazázta

hát ezt sajnos nem bírtam ki:de aki végignézte, annak jutalmul itt van ez a kép is, ahogy a kis honmedvék összegyűlnek, similis simili gaudet (családi változatban: simlis a simlisnek örül :) )

fotó: Volker Schubert

találtam egy filmet arról is, h. hogyan készül a gumicukor, de azt nem rakom ki, különben lehet, h. egy életre elmegy a kedvetek a gumicukorevéstől, én is meginogtam egy pillanatra :S

1 megjegyzés:

  1. Jajj imádom ezt a tortát:):):):)

    A nénire azonban nincs mentséged, végignéztem, és hát ez olyan mintha a Rák Katit meg a Pap Ritát keresztezték volna:)
    És ez a sztori! Most tényleg ennek a nyominger párnak ez volt a célja hogy eljusson egy ilyen remekbe szabott koncertre ahol a néni a mikrofon mellé énekel?? Codálatosz:)Köszönöm!:)

    VálaszTörlés