2010. szeptember 23., csütörtök

kókuszos - csokis keksz


2006 óta K.Tominak készül, a Nagy Kókuszrajongónak. most már minden húsvétkor. meg néha máskor is, mint a mellékelt ábra mutatja.

egy régi Magyar Konyhából származik a recept, de így kb 10 év távlatából, amióta sütjük, már nem emlékszem, pontosan melyikből. ott is mint locsolóknak való szerepel, így vhogy nálunk is leginkább húsvéti klasszikusként maradt meg, pedig hát nincs benne semmi húsvét - specifikus :)
cserébe nagyon jó - kívül ropog, belül puha, nagyon kókuszos, kellőképpen csokis... szupperság!

3 tojást habosra keverünk 15 dkg porcukorral (fehéredésig), hozzákeverünk 6 dkg olvasztott vajat, 20 dkg kókuszreszeléket, 1 ek lisztet, egy csipet sót és 10 dkg kockákra vágott étcsokit.
sütőpapírra halmokat rakunk, kb 180 fokon 8-10 perc alatt megsütjük (tényleg nem kell neki sok idő).
az egyetlen trükkje, h. még forrón le kell kapkodni a papírról és ezt komolyan kell venni, mert ráragad. tapasztalat. kapkodni viszont óvatosan ajánlott, mert forrón néha hajlamos szétomlani kicsit, olyankor meg megégeti a forró csoki az ember kapkodó kezét.
de aztán már nincs vele semmi probléma.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése